Tıpkı adet olmadan önce yaşadığın PMS dönemi belirtileri gibi yumurtlama döneminde de farklılıklar yaşayabilirsin. Eğer dikkat edersen bedenindeki ve hormonlarındaki farklılığı sen de hissedersin. Mesela ovulasyon belirtileri arasında yumurtlama zamanındaki akıntı şeklinin ve miktarının değişmesi var.
Adet gecikmesi, hamilelik belirtilerinin belirgin bir işaretidir, ancak bazı kadınlar gebeliğin (hamileliğin) ilk haftalarında adet dönemlerinin regular zamanında olmasına rağAdult males belirli hamilelik belirtileri yaşayabilirler.
Yumurtlama bozukluğu teşhisi genellikle hastanın tıbbi hikayesinin alınması, genital muayenenin yapılması sonucu koyulur. Hastalar doktora genellikle yumurtlama olmamasının belirtileri ortaya çıkınca başvurur.
Yumurta çatlamasının neden meydana geldiği merak edilen konular arasında yer alır. Bu duruma sebep olan olay yumurtanın yeterli bir olgunluk seviyesine ulaşması ve burada hipofiz bezinin LH hormonunun salgısının yumurtayı çatlatmasıdır.
Aşırı vajinal akıntı: Yumurtlama döneminde, serviksin ürettiği mukus akıntısı artar ve bu akıntı daha şeffaf ve kaygan hale gelir.
Kadıların ayın belirli dönemlerinde yumurtaları yumurtalıktan dışarıya çıkar. Bu duruma yumurta çatlaması advertisementı verilmektedir. Yumurta çatlaması ile birlikte kadınla yoğun kasık ağrısı ile karşı karşıya kalır.
Yumurtlama sonrasında tekrar artan hormonlar bu lekelenme tarzı kanamanın artmasını ve uzamasını engeller. Ayırıcı tanı hastanın muayene bulgularının standard olması ile konur.
Adet kanamaları ile ara kanamalar anlaşılamadığında, kadının hamile kalabilme riski mevcuttur.
Bu bağlamda baktığımızda kadının bir sonraki adet kanamasına 14 gün kala ya da adet kanaması başladıktan 14 gün sonrasında o kadının adet döneminin ortası olmuş oluyor. Bir adet kanamasının başlangıcından bir sonraki adet kanamasının başlangıcına kadar geçen döneme bir adet dönemi ya da bir adet periyodu, bir adet döngüsü gibi adlar verilir.
Buna yumurtlama diyoruz. Genelde her ay sırasıyla bir yumurtalığınızdan PCOS yumurtlama olur. ÇOkay nadiren de 2 adet yumurtlama olur.
Çatlama anındaki bu ağrı, yumurtalıklardan birinin yumurtayı bıraktığı sırada meydana gelir ve bazı kadınlar bunu keskin bir sızı olarak tanımlarken, diğerleri daha hafif bir rahatsızlık hissedebilir. Bu durum, her kadında farklılık gösterir; bazıları bu süreci PCOS çok belirgin bir şekilde yaşarken, diğerleri fark etmeyebilir.
Yumurta çatlamasının ne belirgin özelliği kasıklarda meydana gelen ağrılardır. Folikul sıvısı yumurtayı taşır ve karın kısmının iç tarafında çatlama ile birlikte irritasyon meydana gelir. Bu da kasık ağrısına sebep olur. Kasık ağrısı yaklaşık 1 gün hissedilir.
Yumurtlama bozukluğu olan hastalarda yaşam tarzı değişikleri de ovulasyonun düzene girmesine katkıda bulunur. Kiloyu excellent aralıkta tutmak, stresle başa çıkma metotları geliştirmek, düzenli egzersiz yapmak; yumurtlamanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkıda bulunur.
Yumurtlama gerçekleştikten sonra bir diğer adet dönemin Kadınlarda yumurta neden çatlamaz yaklaşmaya başlarken, rahmini olası embriyo için hazırlayan progesteron hormonunun seviyesi de artmaya başlar. Bu nedenle kendini daha yorgun ve halsiz hissedebilirsin.